جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

بیماری سفیدک دروغی

معرفی بیماری سفیدک دروغی

سفیدک داخلی یا سفیدک دروغی، توسط قارچی بنام Pseudoperonospora sparsa  به وجود می آید. یکی از بیماری های قارچی و مخرب در خانواده کدوئیان مانند خیار، خربزه، هندوانه، طالبی، کدو و … می باشد. خیار حساس ترین محصول به این بیماری است.

این قارچ عموما در گلخانه ها در فصل تابستان که رطوبت گلخانه بالا است، شرایط مناسبی برای رشد و تکثیر دارد. میزان خسارت قارچ مولد بیماری سفیدک دروغی بستگی به مدت زمان هوای مرطوب و یا سرد دارد.

چنان چه گیاه تحت تنش دمای گرم روز و سرد شب قرار گیرد، تنش ایجاد شده مقاومت بوته ها را به قارچ کم می کند.

این بیماری مهمترین و گسترده‌ترین بیماری شاخ ‌و برگ در اغلب مناطق جالیزکاری به ویژه در کشت‌های گلخانه‌ای و زیر پلاستیک می‌باشد .

هنگامی که لایه ای نازک از آب روی بافت های گیاهی قرار گیرد و رطوبت هوا بالا و دما خنک باشد نه گرم، بیماری به شدت توسعه می یابد.

همچنین یکی از بیماری های مهم در گلخانه ها و مزارع تولید کدوئیان و محصولات جالیزی سفیدک داخلی می باشد. این بیماری که هر ساله خسارت زیادی وارد می نماید.

علائم بیماری

به طور معمول نشانه های بیماری سفیدک دروغی (کرکی) روی بوته ها به وجود می آید. این بیماری تاثیر مستقیمی روی میوه ها نمیگذارد. در ابتدای آلودگی این بیماری در سطح فوقانی برگ ها لکه های زاویه دار و چند ضلعی رنگ پریده ای ایجاد می کند. این لکه ها بعدا قهوه ای و خشک می شوند. در پشت برگها در محل لکه ها پوشش خاکستری مایل به بنفش به وجود می آید. در نهایت با پیشرفت بیماری و  اتصال لکه ها به یکدیگر، کل سطح برگ‌ها خشک شده و به تدریج می‌ریزند.

از عوامل مهم در تشدید بیماری سفیدک دروغی، مرطوب بودن سطح برگ (شبنم) و رطوبت بالای گلخانه، دمای مساعد و همچنین چکه کردن آب از سقف گلخانه بر روی اندام های هوایی گیاهان است.

این بیماری در هوای مرطوب به وسیله باد ، باران ، ادوات کشاورزی و لباس افراد در محیط های اطراف گسترش پیدا میکند.

پیشگیری و کنترل

  • هنگام آبیاری گیاه، آب را بر روی گیاه نریزید بلکه قسمت زیر برگ های گیاهان را به صورت قطره ای آبیاری کنید و بهترین زمان آبیاری برای جلوگیری از رطوبت اواخر صبح است . در صورتی که آب بر روی برگهای گیاه بماند باعث مرطوب شدن برگ ها و طولانی شدن این شرایط، باعث آلودگی و گسترش سفیدک دروغی می شود.
  • رعایت نظافت و اصول بهداشتی محیط گلخانه یا زمین کشاورزی برای متوقف کردن گسترش این بیماری بسیار مهم است . ضد عفونی کردن لباس افراد، سازه گلخانه ، پلاستیک گلخانه ، جلوگیری از رفت و آمدهای غیر ضروری ، خارج کردن برگ ها و بقایای گیاهی از داخل گلخانه تا جلوی آلودگی گیاهان گرفته شود.
  • رعایت فاصله ی مناسب برای گردش درست جریان هوا بین بوته ها، رعایت نور مورد نیاز گیاهان، کشت زود هنگام بذر ها، اجتناب از مصرف بیش از اندازه کود های نیتروژن دار ، حذف علف‌ های هرز میزبان بیماری، داشتن برنامه غذایی اصولی در طول دوره ی رشد ، استفاده از ارقام مقاوم، تهویه مناسب، باز کردن به موقع درها و دریچه ها، کنترل دما و رطوبت در محدوده مناسب در کنترل این بیماری بسیار موثر می‌باشد .
  • برای استفاده از قارچ کش ها و همینطور نحوه کنترل نور، دما و رطوبت گلخانه و کنترل در ها، دریچه ها و تجهیزات موجود در گلخانه با توجه به منطقه خود همسو با نظر کارشناسان آگاه عمل کنید و با استفاده از سیستم های هوشمند گلخانه ای این رسیدگی را به سریع ترین حالت، بالاترین دقت و کمترین زمان وقت گذاری برسانید .

برای مشاوره پیرامون مسائل گلخانه و محصولات آیسی من میتوانید با شماره های 09176179188 و 09176179588 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا برای دریافت فایل ها ایمیل خود را وارد کنید.

شروع به گفتگو
1
نیاز به کمک دارید؟پیام دهید.
سلام به وب سایت ICMAN خوش آمدید. چگونه میتونیم کمکتون کنیم؟